dimarts, 22 de juliol del 2008

BKK venim!!

Ei estic al pis esperant que la Mariana i el Ricart em vinguin a buscar per marxar cap a l'aeroport. He fet temps escrivint el què he fet per Budapest aquesta setmana passada i ara ja torno a tenir mal de panxa!!!! No puc penjar fotos perquè estic agafant internet del veí i no dóna per a més!!! ;)
Res, ens veiem a la tornada (Mir a tu no, ens veiem demà a BKK!!). Si tenim temps escriurem i penjarem fotos aquí al blog ok?
Petons a tots!!!

BUDAPEST

A punt de marxar a Thailàndia i fent temps per anar a l'aeroport (estic cagadeta, no m'agrada gens volar!) escric sobre els 5 dies a Budapest i penjo 4 foticos perquè en tinc moltes (masses!!).

El diumenge dia 13 vam marxar de BCN amb els companys de feina per assistir el congrés mundial de reproducció (una excusa com una altra...). Tot va començar així:


Diumenge 13:




Les 9.45h era l'hora prevista de sortida del vol BCN-Zurich. Però nosaltres, encara estàvem intentant fer el check-in. Resulta que no apareixien els nostres bitllets a les llistes de vols de Zurich a Budapest i des de BCN no ens feien el bitllets (res, que ens havia tocat l'inepte de torn). Total, un rere l'altre tots els passatgers del vol ens han anat passant per la cua del costat, fins i tot els jefes!!!

Al final, bitllets fins a Zurich (però no a Budapest), maletes sense facturar i a córrer!!!!!! Córrer, colar-se i cridar, maletes a coll, bosses, els tubus dels pósters.... al final vam arribar a la porta 76 que ja estava tancada!

Les 10.10h, ja a dalt l'avió a punt de marxa. Però els problemes encara no havien acabat. Amb el retard que portàvem i tenint en compte que només teníem una hora per fer el transfer cap a Budapest i no teníem bitllets... ens esperaven més mal de caps. La cosa estava xunga, a més a més, tres dels que anàvem no duien passaport :(

Això si, a la Dolors i a mi se'ns va fer una mica més lleuger el viatge quan ens van fer seure a primera classe!!! jijijiijiji!!!! Ara, de totes les teles que hi havia a la secció FIRST CLASS la nostra era la única que només es veia en blanc i negre!

Les 12.34h Assentats al vol Zurich-Budapest!!! Oe oeoeoe Oe Oe...!!! Hem fet el transfer en 20 minuts i sense boarding card!!! Tenim un avió rosa fucsi (de conjunt amb el poster de l'Eva!!) i a fora està plovent. La meva bufeta està a punt de petar, encara no hem pogut anar al labavo amb tantes presses!

Les 14.20 i ja recollim les maletes (bueno els que havien aconseguit facturar-les!). Tot seguit a buscar el nostre piset!! Ens separem de la Laura i el Joan Enric i la Glòria en el shuttle bus per anar ja cap al centre (7,5 euros el bitllet).

Ja en el carrer Lonyay Utca 37 comencem un joc de pistes per poder entrar i trobar les claus. Primer pas... trobar el codi d'entrada a l'edifici. Entrem, gran entrada i molt fresqueta (a fora feia molta xafogor). Agafem ascensor fins el 5è pis. Baixem i pujem a l'àtic a peu. Un cop a l'àtic hem de buscar un candau... Aquí aquí!!! Enorme, i amb un codi de nou (jo el trobo, jajajaja). Dins del candau hi ha una pestanya on hem de posar el número secret i tatxan.... s'obre una caixeta interior del candau que conté unes claus!!! Ja podem obrir la porta però quina de les dues? La de l'esquerra, ok, doncs nosaltres cap a la dreta! La senyora darrera dels barrots no sabem pas què ens deia però li vam demanar disculpes i cap al nostre pis, ara sí!

Un piset-loft patrocinat per IKEA molt guai! Deixem les maletes i anem a situar-nos i a comprar per esmorzar cada matí!!! Molt ben situats, al centre, entre restaurants i bars.

A les 6 de la tarda, bus num. 12 i cap al congrés al cóctel de benvinguda. Molta gent!

A les 10 de nou al pis i decidim anar a dormir perquè l'endemà volem anar a les primeres sessions de Boví!
Dilluns 14:

Hem esmorzat al pis de bon matí aprofitant les compres d'ahir al súper! Amb la calma eh! Llavors hem sortit acompanyats d'una pluja bestial que no ens ha deixat arribar ni a la cantonada seques!!! En joan i l'eva han marxat a fer ja el turista. La Teresa, la Dolo i jo bus num. 12 (sense marcar tickets que té més emoció) i cap al congrés!
Dia de sessions molt generals, per lo què al vespre ja hem decidit que no anirem més a les sessions :)
Per sopar hem anat fins al carrer Vacy Utca on hi havia bastant ambient i hem decidit sopar al LIZARD: sopa goulash, amanides i cervesa hungares!!! (+/- 2400 FHT per persona). Hem rigut molt.







Dimarts 15:

Anem a conèixer PEST. Llevats, esmorzats i dutxats hem iniciat la nostra ruta turística tots junts (Joan, Eva, Teresa, Dolors i la Laura). Direcció cap al centre, la intenció era fer un recorregut a peu pel districte centre de Pest (Mercat, Parlament, església de St. Esteban, Òpera....). Molt xulo, però amb un dia lletjot, plujós que al final ens ha obligat a entrar a una botigueta estil bershka a l'hungaresa i comprar-nos alguna cosa per abrigar!
De nit, hem sopat al Rústico. Poca cosa perquè a la tarda, després de visitar l'Òpera hem anat a menjar uns deliciosos pastissets i gelats a la millor pastisseria de Budapest, el GERBAUD, situada en una placeta amb música en directe de fons. Cansats, hem decidit anar ja a dormir!




Dimecres 16:

Més turisme... La primera idea del dia anterior abans d'anar a dormir era que ens llevaríem aviat per anar directes cap a BUDA i visitar el castell i la muntanya del castell. Els plans no sempre són per complir-se i per tant, entre llevar-nos, esmorzar i dutxar-nos ja eren més de les 9 i a més a més el cel estava de nou molt tapat!
Vam enfilar cap al castell des del pis, passant de nou pel mercat i travessant per un dels 5 ponts de Budapest, el de la Llibertat. Ja a l'altre banda, teníem els banys termals de l'hotel Ghetler al davant i la ciutadella de la que en el punt més alt s'alça una enorme figura aixecant una fulla de llaurer a les mans, simbolitzant llibertat.
Seguint la vora del Danubi vam anar caminant fins on sortia el cremallera que ens pujaria cap al castell, ara sí sota un sol esplèndid amb una calor!!! Ja a dalt, vam disfrutar d'unes vistes espectaculars de tota la ciutat (recomenat). Tot el matí el vam destinar a passejar per aquí disfrutant de les multicolorides façanes. Després de dinar, la Teresa va anar als banys termals i la resta vam anar a buscar una barqueta per fer una volteta pel danubi i veure la ciutat des de l'aigua.
Després de la volteta d'una horeta vam anar de nou cap al centre de Pest tot passejant per fer temps per anar a sopar. Vam pendre un refresc al bar BUENA VISTA (llimonades, taronjada i un caffè latte) que després de la passajadeta i la calor es va agraïr molt!
Des del cafè i només a 10 metres vam anar cap al restaurant MENZA on havíem quedat amb la Teresa i el Joan Enric per sopar. Paté d'ànec, fetge d'oca volta i volta... I d'aquí, parada de metro Oktogon i cap a casa a dormir.