dilluns, 17 de setembre del 2007

Sempre faig amics :)

I com sempre... he fet amics nous!!!!
Això era dilluns, a la Universitat de Sassari, dins el corral de les ovelles
(òbviament als braços no hi porto cap ovella eh!!!)

No van deixar que vingués amb mi!!!!

SARDENYA... congrés i turisme

Ja torno a estar aquí. On he estat? A Sardenya! L'estada molt bé. El motiu... anàvem a un congrés que va començar el 7 i va acabar el 9. Va estar bé, una excusa com una altra per conèixer gent, visitar un lloc nou, fer turisme... Estàvem a l'Alguer allotjades a un hostalet que ens van fer sentir com a casa, fins i tot parlaven en català!!! (Hostal Villa Piras o alguna cosa semblant). Que qui érem? Maite, Teresa, Dolors, Nuno i jo. Després d'una visita a les grutes de Neptuno el dissabte a la tarda-vespre vam anar a sopar pizza a metros!!!

El diumenge, vam aprofitar per donar una volta pel poble i a la tarda vam anar d'excursió una mica cap al nord a disfrutar d'unes vistes espectaculars sobre el Mediterrani. Com que amb la Teresa ens quedàvem fins el divendres vam llogar un cotxe per tota la setmana. Un fiat punto nou de color blau cel moníssim!!!

Dilluns ja cap a la Universitat de Sassari a parlar amb els del grup de fisiologia de la reproducció, que eren els que ens pagaven el viatge i ens convidaven a fer la xerrada preparada pel divendres dia 14. Vam tornar tard al vespre i vam anar a sopar a l'Alguer, a un restaurant situat a davant del mar, sobre la muralla. La veritat és que cada dia vam menjar molt i molt bé. La pasta exquisita, fresca i combinada amb marisc; formatges i embotits; pizza, peix i sempre tot acompanyat d'un bon vi!!! No és car i molt recomenat!

Dimarts els Prof. Naitana, ens va portar a fer una mica de turisme per la província de Sassari. Vam visitar un Nurague i un parell d'esglésies romàniques. Per dinar.... uns gnoquettis amb salsa de ricotta i botarga (un dels plats típics) i un bon vi a casa d'ell. Ja a la tarda vam agafar el cotxe i vam marxar cap a Stintini, a la platja de la Pelosa. Una platja i una zona maquíssima. Una aigua blava cristal.lina acompanyada d'una de les torres catalano-aragoneses que es troben repartides per tota la costa de l'illa. Llàstima que feia un vent!!!! Al vespre de nou a sopar a l'Alguer a la terrassa del restaurant Casablanca, en una placeta encantadora!!

Dimecres.... deixeu que pensi... Ah si, vam agafar el cotxe de nou i vam vorejar la costa oest de Sardenya fins a la provincia d'Oristano. Paissatge típic mediterrani: vinyes, camps de cereals, oliveres i baladres. A l'altra banda de la carretereta de revolts... el mar, fabulós, de blau intens i platgetes molt petites!!! Vam passar i parar a Bosa (val la pena) i al final vam arribar a St. Giovanni i vam visitar Tharros, les restes d'un poblat fenici. D'aquí de nou cap a l'Alguer per sopar davant la placeta de l'Ajuntament.

I ja dijous cap al nord, a Castelsardo. A dalt d'un turó i penjat sobre el mar s'aixeca el castell de Castelsardo (molt ben conservat). A la base del castell comença el casc antic del poble, amb casetes petites de façanes de colors (blau, groc, taronja, vermell...), carrerets adoquinats, estrets, plens de testos amb flors. De tant en tant una església o un bar petitó i la simpatía de la gent d'allà!!!
Després de dinar, si es podia, anàvem a fer una migdiada a qualsevol platjeta de les que trobàvem pel camí, i recuperades tornàvem a agafar el cotxet cap a l'Alguer.

I divendres, al final, la xerrada. No va sortir malament, això crec, però sempre es pot fer millor. De totes maneres, al meu currículum, una xerrada internacional sobre un tema concret, com si d'una especialista es tractés!!! Està bé!!