dijous, 20 de gener del 2011

Chapter 6: Temuco & Valdivia

Cel blau i amb sol. Estic al bus camí de Valdivia des de Temuco. Unes 2 hores i 1/2 de viatge. Busos JAC, correcte. Paissatge verd. Pastures. Bosc. Conreus. Petits nuclis de cases de fusta. Sostres uralita. Façanes de colors. Rosa. Groc. Verd. Taronja. Contrastades amb el verd de l'entorn. Cada una d'elles amb un petit jardinet. Baixetes. No superen l'alçada dels arbres. Tot Temuco es similar. Vam arribar a Temuco diumenge tarda. Despres de 5 hores d'espera a l'aeroport per overbooking. Ens van col.locar en el vol de les 15.35h. Vol agitadet perque a Temuco hi havia nuvols. Aeroport super mini mini petit. Recollim maletes juntament amb la gent k espera per recollir familiars, amics. Veig aterrar les 6 avionetes de la força armada acrobatica de chile. Similars als black angels de USA ;) Ens recull la professora Jenny. Directora del centre de reproducció de la UFRO. Deixem maletes a l'hotel i sortim. Fa fred. Ha plogut i esta moll. Pisco sour i sopem.
Dilluns i dimarts han estat dies de feina (per mi). Hem estat a la Universitat. Reunions. Preparar projecte. Estudiar com funcionava el lab. I ajudar a preparar medis i algun protocol. Entrevista i Fotos. Dilluns vam dinar al centre de Temuco. Dins del mercat central. Humita. Pastel de choclos. Es a base de blat de moro. Contundent. S'ha de provar. Volteta pel centre. Alguna fotiko. Nit social. Ens porten a un local conegut per la gent de temuco. En un carrero fosc. Sense sortida. Piquem la porta. Dins se sent musica. Ens obren. Bar autèntic. Colorista. Petit. Musica en directe. Provem el terremoto. Una nova beguda tipica. Si. Porta alcohol. Suc de granadina. I una bola enorme de gelat de pinya. Tot dins. Segons la zona de chile porta alguna variacio. Bonissim. Compartim entre tots uba chorrillana: patates fregides, trossos de carn, xampinyons, pebrot i formatge fos. Un punt de picant. Nyam nyam. Es fan les 2 de seguida.
I res. Avui dia a Valdivia. Ens espera l'Alfredo. Fa fred. Hi ha una nena que no calla en el bus. D'altres que ronquen. El busero es guapo ;) i simpatic. Carretera ok. Tipus autovia. 4 carrils. 2 anada i 2 tornada. Parem de tant en tant a recollir gent. Si si. Aixi. Perque si. Tinc els peus congelats.
Per cert... destaco que m'encanten els "jugos". Tot el dia estic bebent sucs naturals bonissims. Baratissims. Xirimoia. Fruits del bosc. Maduixa. Frambuesa. Pinta. Sindria. Melo. Pressec... Hem tornat a parar!!!!
Terminal buses de Locoche. Parem. Puja senyora venent algu. Fa una cantarella i diu algu k no pillo. Crec k son garrapinyades.
Continuem. Arribem a Valdivia a les 11 hores. Cafe. L'alfredo ens recull. Donem volteta. Dinem fantasticament a sobre el mar. Pacific. Sorra fosca. Volcanica. Paissatge verd de fons. Frondos. Barquetes. Casetes de colors. Molt bonic. Tornem a Temuco amb el bus de les 20.40. Arribem a les 23 hores. Colectivo i cap a casa. Dema feina again. "Que vaya bonito" :D