dimarts, 22 de juliol del 2008

Dimecres 16:

Més turisme... La primera idea del dia anterior abans d'anar a dormir era que ens llevaríem aviat per anar directes cap a BUDA i visitar el castell i la muntanya del castell. Els plans no sempre són per complir-se i per tant, entre llevar-nos, esmorzar i dutxar-nos ja eren més de les 9 i a més a més el cel estava de nou molt tapat!
Vam enfilar cap al castell des del pis, passant de nou pel mercat i travessant per un dels 5 ponts de Budapest, el de la Llibertat. Ja a l'altre banda, teníem els banys termals de l'hotel Ghetler al davant i la ciutadella de la que en el punt més alt s'alça una enorme figura aixecant una fulla de llaurer a les mans, simbolitzant llibertat.
Seguint la vora del Danubi vam anar caminant fins on sortia el cremallera que ens pujaria cap al castell, ara sí sota un sol esplèndid amb una calor!!! Ja a dalt, vam disfrutar d'unes vistes espectaculars de tota la ciutat (recomenat). Tot el matí el vam destinar a passejar per aquí disfrutant de les multicolorides façanes. Després de dinar, la Teresa va anar als banys termals i la resta vam anar a buscar una barqueta per fer una volteta pel danubi i veure la ciutat des de l'aigua.
Després de la volteta d'una horeta vam anar de nou cap al centre de Pest tot passejant per fer temps per anar a sopar. Vam pendre un refresc al bar BUENA VISTA (llimonades, taronjada i un caffè latte) que després de la passajadeta i la calor es va agraïr molt!
Des del cafè i només a 10 metres vam anar cap al restaurant MENZA on havíem quedat amb la Teresa i el Joan Enric per sopar. Paté d'ànec, fetge d'oca volta i volta... I d'aquí, parada de metro Oktogon i cap a casa a dormir.